Дезинфекција ЕУ

Јуче слушам, а данас читам и не верујем да је истина. Ипак, суровост која осликава апсолутну пропаст Европске уније осликана је у чињеници да је тзв.европска влада (Европска комисија), гле чуда, тек сада одобрила јавну набавку дезинфекционих средстава како би помогла државама чланицама суоченим са катастрофом епидемије Корона вируса, јер у многима од њих дезинфекциона средства се краду чак и из јавних тоалета.

Није ли ова информација слика и прилика пропасти сулудог пројекта централизације Европе у Бриселу? Значи, у 21.веку Европа је дочекала да њени народи нису кадри људски руке да дезинфикују. Увелико када је вирус почео да врши помор становништва скуп бирократа у Бриселу се досетио да „реагује“. Мрднули су своје дебеле задњице да донесу одлуку о јавној набавци дезинфекционих средстава. Браво мајстори! Како је кренуло, вероватно ћете морати да тражите јавну набавку за што већи број мртвачких сандука, јер ситуација по том питању такође све више измиче контроли.

Гледајући унесрећени север Италије, посебно Брешу и Бергамо, капирам да ће дебеле и задригле бриселске бирократе умети да им објасне тако „хитру“ реакцију. Свакако, обавезно ће морати да појасне неку причицу о поштовању људских права. Саветујем им да обиђу породице које су изгубиле најмилије, све заједно са италијанским политичарима који су недавно брутално Салвинија сменили и то само зато што је Салвини указивао на неспособност бриселских бирократа и зато што је желео неку другачију Италију. После овог помора капирам да ће бити најомиљенији код Италијана, али авај, оволике жртве су морале да падну како би читава Европа укапирала да овакав бесрамни концепт Европске уније једноставно мора да се распадне.

Елем, џабе паре, берзе, богатства, високе плате, виле, базени, скупа кола, када у 21.веку немате дезинфекциона средства и када вас вирус овако сатре.

Мислите о томе!

Аутор: Владимир Ђукановић

Владимир Ђукановић је народни посланик у Скупштини Србије, адвокат и медијатор. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, где је касније завршио и мастер студије на тему "Кривично право у законику књаза Данила Петровића". Докторанд је на Правном факултету у Нишу на правно-историјском смeру. Ожењен је Мајом, отац је Димитрија, Ђорђа и Јелисавете. Породичан и верујући човек. Велики навијач Црвене звезде.

Leave a Reply