Завера теоретичара завера

Ништа се код Срба не прима тако квалитетно као приче о заверама. Најчешће оним глобалним, али свакако и оним против српског народа. Наравно, није да у свим тим силним причама нема и истине. Напротив, баш у свакој од тих разних теорија чучи помало и истина. Ипак, све те силне приче најчешће су нама Србима, а да се не лажемо и читавом човечанству, послужиле као оправдање за сопствене слабости или грешке које смо кроз историју чинили.

Свака теорија завере потенцијално је веома опасна за друштво. Најпре због чињенице зато што шире масе почињу да верују у ту причу и своју даљу политику почињу да базирају неретко на лажима конструисаним кроз завереничку причу. Такво политичко празноверје може нацију да доведе до озбиљне катастрофе. Посебно се ужасан проблем јавља када такве теорије почињу да се распредају по питању здравља људи, што видимо да је данас случај када преживљавамо пандемију корона вируса.

Елем, теоретичарима завере је превасходни циљ да докажу како је корона вирус глобална завера против човечанства и да он заправо и не постоји. Ти који то шире, наводни борци против глобализма и тзв.патриоте који своје родољубље доказују тако што ће на сваком кораку говорити о америчком нападу на човечанство су најгоре штеточине по нацију. Најпре зато што своје бесмислене приче не базирају ни на једном доказу, а потом зато што и наговарају народ да се не придржава правила која су прописана од стране државе, што може да изазове озбиљне последице по здравље људи. Да трагедија буде већа, приче ових људи највише се примају код старије популације која би баш сада требало највише да буде обазрива. Не помажу ту ни чињенице о броју мртвих у Кини, Италији, Шпанији… Све је то бесмислено, јер како нам кажу ови стручњаци опште праксе то је глупост. По њима вирус не бира године, те су упозорења државе заправо заглупљивање људи. Циљ је, како нам они као „велики стручњаци“ веле, да народ буде стадо оваца. Додуше, када им запрашти око задњице, односно када неко њихов или они сами не дај Боже оболи, е онда трче код лекара које су до јуче исмевали по помоћ.

Зато, молим државу да овакве несрећнике који несвесно чине заверу против народа глупавим теоријама завере што пре санкционише. Од њих не постоје веће штеточине по народ и државу.

Аутор: Владимир Ђукановић

Владимир Ђукановић је народни посланик у Скупштини Србије, адвокат и медијатор. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, где је касније завршио и мастер студије на тему "Кривично право у законику књаза Данила Петровића". Докторанд је на Правном факултету у Нишу на правно-историјском смeру. Ожењен је Мајом, отац је Димитрија, Ђорђа и Јелисавете. Породичан и верујући човек. Велики навијач Црвене звезде.

Leave a Reply