Народ вером побеђује

Било је дивно јутрос на Светој Литургији у Цркви Светог Василија Острошког на Бањици. Црква пуна верника који у срцу и души носе истинску веру у Христа и са њом се храбро боре против пошасти короне вируса. Та слика ме је охрабрила и осећао сам се пресрећно. Људи нису у паници, окупљају се у Божијем храму дубоко свесни са чиме се човечанство и наша Отаџбина суочавају. Нико није уплашен, јер у себи каже- имам веру и вером се борим!

Искрен да будем, мислио сам да ће паника бити већа, јер толико се лажних вести ширило. Ипак, није тако. Народ захтева дисциплину, моли се и људи храбре једни друге. Без страха прилазе Светом Путиру дубоко свесни да су тело и крв Христова јачи од сваког вируса и сваке бактерије. После Литургије нико не иде да ужива у викенду, већ иду својим кућама да се припреме за тешке моменте који нам наступају. Поносан сам на народ који припадам, јер је показао у највећој мери да није подложан паници. Колико год да имамо неодговорне људе који су првог дана опустишили продавнице и апотеке како би правили залихе, ипак већ после два дана све се унормалило и људи разумеју шта се збива.

Поносан сам и због великог броја људи који се јављају да финансијски помогну ако буде потребно да се купе респиратори или друге неопходне медицинске потребштине. Поносан сам јер су ме млади људи контактирали да питају како могу волентерски да се ангажују и да тако дају свој допринос Србији у овој тешкој борби. То је она Србија, саткана у искреној вери и жељна јединства и слоге. Она коју нажалост само несрећа споји, али која постоји у свима нама.

Порука председника Србије да пораз није опција је фантастична порука. Пораз никада није и не сме да буде опција за Србију. Жао ми је што је један политичар из опозиције покушао да искористи ову муку и да пласира лажне информације око формирања наводног кампа за заражене подно Авале поставивши фотографије монтажне пољске болнице у Италији. Питам се да ли је полудео када чини такве нељудске потезе. Како очекује да му било ко верује у нешто што изговори када је спреман на овој муци да скупља поене и да лаже.

Србија је добро одговорила и припрема се за жестоку битку која нам следи. Одговорила је добро и држава, али и народ на који сам посебно поносан. Чврста вера нас држи. Пораз није опција!

Живела Србија!

Аутор: Владимир Ђукановић

Владимир Ђукановић је народни посланик у Скупштини Србије, адвокат и медијатор. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, где је касније завршио и мастер студије на тему "Кривично право у законику књаза Данила Петровића". Докторанд је на Правном факултету у Нишу на правно-историјском смeру. Ожењен је Мајом, отац је Димитрија, Ђорђа и Јелисавете. Породичан и верујући човек. Велики навијач Црвене звезде.

Leave a Reply