У страху су велике очи, а још су веће лажи

Нисмо дуго чекали како бисмо видели нову паничну реакцију криминалног црногорског режима, сличну оној када су се тресли као прут 2016.године да не изгубе изборе па су морали да измисле „државни удар“ да би спашавали своје задњице. Овог пута лудило је поодмакло, стара удбашка клика дала је машти на вољу и ни по јада оптужили су најдиректније Републику Србију како им припрема на територији Црне Горе диверзантске акције.

Писано партијско и удбашко гласило „Побједа“ објавило је невероватну причу, прави холивудски сценарио, о наводној опсежној акцији против наркодилера, међутим уместо наркодилера (ваљда су они ипак део црногорске владајуће клике) набасаше у штек стану на српског држављанина који се бави опасном делатношћу- помоћни је радник у манастиру Острог. Код тог човека пронађена су наводна документа која су ни мање ни више него потписали Братислав Гашић као шеф БИА, као и извесни Зоран Стојанов из српског министарства одбране, у којима се дају упутства о диверзантским акцијама на територији Црне Горе. Веровали или не, у наводним документима се наводи да се преузму одређени пакети непозанте садржине и које активности да тајне групе предузимају, попут заузимања стратешких положаја у Црној Гори, извиђања терена и чувања стратешких објеката током сукоба. Практично, сукоб је евидентан, а наша тајна служба испада да сада врши последње припреме. Све то никако не би могло да прође без Цркве, јер је Црква пристала да таквог „фантастичног тајног агента“, који све са собом носи документа под ознаком „строго поверљиво“ са све Гашићевим потписима, ваљда да их чита док обавља задатак, запосли на имању манастира Острог. Вероватно је дотични са монасима договарао диверзије. Како би се додатно улио страх у кости народу у Црној Гори, обавезно је у овом удбашком тексту наглашено како су депеше „језиве садржине“.

Све ово можда не би заслужило никакво обраћање пажње да већ немамо грозно искуство око афере тзв.државног удара, где невини људи су притварани, а појединим српским политичарима у Црној Гори затвор на правди Бога се смеши. Овог пута оптужба мафијашког картела у Црној Гори, оличеног у тамошњој власти иде најдиректније према Републици Србији. Очито је задатак да се алармира страни фактор, посебно амерички, јер у последње време Србија баш у САД гради све бољу своју позицију, те да се на све могуће начине повежемо како заједно са тобожњим руским структурама преко литија верујећег народа припремамо диверзије у Црној Гори. Наравно, циљ је и да се народ заплаши, да му се утера страх у кости и да се под плаштом наводне борбе за државу омогући црногорској мафији у њеним службама да примени најрепресивније методе према верујућем народу који ходи на литијама. Све ово је веома опасно и без обзира што делује као смејурија и лакрдија у најави коју ће опет вероватно водити неки тужилац Катнић или њему слични, мора се ипак озбиљно размотрити шта и како даље у односима према разбојницима којима ништа није свето и који без устручавања Србију оптужују за тероризам.

Аутор: Владимир Ђукановић

Владимир Ђукановић је народни посланик у Скупштини Србије, адвокат и медијатор. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, где је касније завршио и мастер студије на тему "Кривично право у законику књаза Данила Петровића". Докторанд је на Правном факултету у Нишу на правно-историјском смeру. Ожењен је Мајом, отац је Димитрија, Ђорђа и Јелисавете. Породичан и верујући човек. Велики навијач Црвене звезде.

Leave a Reply