Ауторитет и одлучност

Можда је до увођења ванредног стања свако могао да се насмеје на помисао да је Ана Брнабић особа која у себи поседује невероватну одлучност и ауторитет. Ипак, све ово што ради током ванредног стања апсолутно је те осмехе обрисало. Свидело се неком или не, али Ана Брнабић је показала невероватну способност да руководи државом у кризним ситуацијама. Више нико не сумња у њен ауторитет, а јасно је као дан да је веома одлучна особа.

Нисам неко ко је овлашћен да говори о сазнањима како иначе премијерка разговара са страним дипломатама, посебно са онима који представљају најмоћније силе. У сваком случају, оно што могу да кажем је чињеница да се ти људи никако не осећају пријатно, јер у року од пет минута Ана Брнабић им стави до знања да је Србија суверена држава која има своје интересе и да они овде могу да се понашају искључиво у складу са дипломатским правилима. Преведено на језик обичног човека зна се у тим разговорима ко је домаћин, а ко гост и до које границе сме било ко од странаца да иде. Да будем искрен, када сам ово говорио својим пријатељима, нико није веровао.

Елем, Ана Брнабић је побрала симпатије обичног народа управо зато што је деловала крајње одлучно. Посебно када је објашњавала како јој није јасно да имамо тако ниску свест о неопходности да се прдржавамо мера. Када је то већ тако, држава ће морати да посегне за радикалнијим мерама јер мора да заштити становништво. Што би наш народ рекао, стезаћемо док се не научимо памети. Слично ономе што је чинио Милош Обреновић. Додуше, Ана те мере саопштава кроз апел, али врло одлучно каже- нека ме прогласе за диктатора, па чак и да кршим Устав, али животи људи морају да буду заштићени. Ту ме је највише одушевила.

Зато, бићу искрен, врло сам поносан што имамо Ану Брнабић за премијера. Показала је родољубље и одлучност у многим ситуацијама пет пута веће него бројни тзв.родољуби који свој наводни патриотизам доказују певајући у кафани и пркосећи Вучићу тако што неће да се придржавају мера у ванредном стању глумећи да су тако мангупи. Ти људи су неодговори не схватају колику штету праве Србији и својим најближима. За такве је Ана Брнабић пеницилин и биће ми драго баш такве да уреми и да их доведе у ред. Пеницилин је и за лажне уставобранитеље који у моментима док читав свет ускраћује сва могућа права како би се заштитио народ, па и Србија то мора да чини јер је нужда тера, они нађу за сходно да дрве о Уставу и људским правима. Најрадоснији сам када таквим људским карикатурама саспе у лице оно што одавно заслужују.

Зато, Ана само одлучно!

Аутор: Владимир Ђукановић

Владимир Ђукановић је народни посланик у Скупштини Србије, адвокат и медијатор. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, где је касније завршио и мастер студије на тему "Кривично право у законику књаза Данила Петровића". Докторанд је на Правном факултету у Нишу на правно-историјском смeру. Ожењен је Мајом, отац је Димитрија, Ђорђа и Јелисавете. Породичан и верујући човек. Велики навијач Црвене звезде.

Leave a Reply